AM – Bromfiets

Theorie

Er zijn bij verkeersschool Frijters twee mogelijkheden om de theorie te halen. Het is mogelijk om een klassikale cursus te volgen. Deze cursus bestaat uit 4 avonden van ongeveer 2 uur. De tweede optie is het zelf leren van de theorie aan de hand van het boek en eventueel cd-roms of dvd’s. Voor de prijzen van de cursus, boeken enz. verwijs ik naar de prijslijst.

Theorie examen

Als eerste moet je beginnen met het reserveren van een theorie examenplaats, dit kan via de rijschool. Maar ook via de website www.cbr.nl. Je moet wel gelijk bij reservering betalen d.m.v. iDeal (internetbankieren). Let wel er is altijd een wachttijd van een aantal weken dus reserveer tijdig!

Voor een theorie examen moet je naar het cbr in Bergen op Zoom, hier wordt op woensdag het theorie examen afgenomen. Een andere mogelijkheid is het cbr in Breda, hier wordt op dinsdag en wisselend op maandag of donderdag theorie examen afgenomen.

Je mag alleen theorie examen doen als je 18 jaar of ouder bent. Het examen bestaat uit 50 vragen waarvan je er minimaal 44 goed moet hebben. Het zijn meerkeuze, open en ja/nee vragen. De vragen die je op grote schermen te zien krijgt beantwoord je met drukkastjes in de tafel.

Het examen duurt in totaliteit ongeveer een uur, als je bent geslaagd krijg je direct de uitslag. Als je gezakt bent krijg je een uitslagformulier waarop vermeld staat in welke categorieën je de fouten hebt gemaakt zodat je daar de volgende keer wat extra aandacht aan kan besteden.

Wat mee te nemen naar het CBR:

  • Een theorie uitnodiging, deze krijg je van de rijschool of kan je zelf printen na de reservering.
  • Een wettelijk toegestaan geldig legitimatiebewijs.

Wat mee te nemen naar het gemeentehuis:

  • Recente pasfoto, kleur of zwart wit 4 bij 3 centimeter en recht van voren gefotografeerd.

Voor de prijzen van het theorie examens verwijs ik naar de prijslijst.
Er bestaat ook de mogelijkheid om het theorie examen in het Engels of in het Turks af te leggen hiervoor wordt een extra toeslag van 4,60 euro gerekend.

Aan de balie bij het cbr bestaat de mogelijkheid om te pinnen of te chippen. Wil je het examen via de rijschool reserveren dan dient er contant betaald te worden.

Praktijklessen

Bij de praktijklessen rijden we meestal met 2 leerlingen en 1 instructeur. Er wordt aandacht besteed aan de zithouding, spiegelen, remtechniek en natuurlijk het rijden in het verkeer.

Praktijk examen

Vanaf 1 Maart 2010 is het praktijkexamen voor de bromfiets in gegaan. Voor je hieraan mag beginnen moet je 16 jaar zijn en in het bezit van je theoriecertificaat voor de bromfiets. Dus als je snel je bromfiets rijbewijs wilt halen meld je dan tijdig aan voor de theoriecursus zodat je daar geen vertraging door oploopt.

Voor de prijzen verwijs ik naar de prijslijst.


Scroll to Top