Caravantraining

Een caravan schaf je aan voor je plezier, een vakantie is voor iedereen dan ook een duidelijk moment van ontspanning. Toch komt het vaak voor dat tijdens inruimen en beladen van de caravan onnodige spanningen ontstaan. Ook het manoeuvreren met de caravan tijdens de vakantie zorgt vaak voor stress onderling. Om deze reden hebben de caravanbedrijven en rijscholen aangesloten bij de Bovag besloten om een caravantraining te ontwikkelen.

Verkeersschool Frijters is gecertificeerd in het geven van deze cursus, en zal u met alle plezier ontvangen voor de caravantraining. De cursus is er voor mensen die voor het eerst een caravan aanschaffen waarschijnlijk met relatief weinig ervaring. Maar ook voor bijvoorbeeld echtparen om beide te leren met de caravan te manoeuvreren en hoe je elkaar op een juiste manier kunt helpen. Uiteraard wordt de inhoud van de cursus aangepast aan de ervaring die u als caravanbezitter heeft.

Wat komt er tijdens de training allemaal aan bod:

Diverse technische aspecten zoals: juiste caravanspiegels, koppelingsdruk, losbreekkabel, testen van de oplooprem, belading van de caravan en het karakter van de versnellingen van de auto, wanneer heb je het meeste koppel enz.

Tips voor rijden in het verkeer zoals: routeplanning, ontwijken van spoorvorming en de stabilisator in relatie tot spoorvorming, het rijden tussen vrachtwagens en diverse aanvullende rijtips.

Manoeuvreren met de caravan: dit deel neemt het grootste deel van de cursus in beslag. De oefeningen die je leert zijn zoal: recht achteruit rijden, een bocht naar links, en een bocht naar rechts achteruit, en keren. Hoe de bestuurder en de kijkhulp samenwerken is een belangrijk deel van het manoeuvreren. Ook krijg je wat handige tips mee hoe je kan voorkomen dat je achteruit moet rijden.

Afsluiting van de cursus: hier houden we een evaluatiegesprek, en krijgt u eventueel nog aanvullende tips. Ook krijgt u een boekje mee vol tips over rijden en beladen van caravans en aanhangwagens. Als laatste krijgt u een officieel certificaat dat u hebt deelgenomen aan de cursus. Bij verschillende verzekeringsmaatschappijen kunt u korting krijgen op vertoon van dit certificaat!

De caravantraining duurt 4 uur en kan in de ochtend of middag worden gevolgd. Het leukste is als je met z’n tweeën komt, zo kan je af en toe wisselen en leer je beide hoe je het beste met de caravan kan omgaan en hoe je zo ontspannen mogelijk je vakantiebestemming bereikt.

Voor vragen over uw caravan of combinatie van auto en caravan, bijvoorbeeld wat mag met rijbewijs B en wanneer heb je BE (aanhangwagen) nodig, kunt u uiteraard altijd bij ons terecht. Voor de prijs van deze caravantraining verwijs ik u naar de prijslijst.


Scroll to Top