Campertraining

Een camper schaf je aan voor je plezier, een vakantie is voor iedereen dan ook een duidelijk moment van ontspanning. Toch komt het vaak voor dat tijdens inruimen en beladen van de camper onnodige spanningen ontstaan. Ook het manoeuvreren met de camper tijdens de vakantie zorgt vaak voor stress onderling. Om deze reden heeft verkeersschool Frijters besloten om naast de Bovag Caravantraining ook een campertraining te ontwikkelen.

Verkeersschool Frijters zal u met alle plezier ontvangen voor de campertraining. De cursus is er voor mensen die voor het eerst een camper aanschaffen waarschijnlijk met relatief weinig ervaring. Maar ook voor bijvoorbeeld echtparen om beide te leren met de camper te manoeuvreren en hoe je elkaar op een juiste manier kunt helpen. Uiteraard wordt de inhoud van de cursus aangepast aan de ervaring die u als camperbezitter heeft.

Wat komt er tijdens de training allemaal aan bod:

Diverse technische aspecten zoals: juiste spiegelafstelling, juiste manier van beladen, hoe je de lading kan zekeren, en het karakter van de versnellingen van de camper, wanneer heb je het meeste koppel enz.

Tips voor rijden in het verkeer zoals: routeplanning, rijden in smalle straatjes, het rijden tussen vrachtwagens, het stijgen en dalen in de bergen en de invloed daarvan op de remmen en diverse aanvullende rijtips.

Manoeuvreren met de camper: dit deel neemt het grootste deel van de cursus in beslag. De oefeningen die je leert zijn zoal: recht achteruit rijden, een bocht naar links, en een bocht naar rechts achteruit, en keren. Hoe de bestuurder en de kijkhulp samenwerken is een belangrijk deel van het manoeuvreren. Ook krijg je wat handige tips mee hoe je kan voorkomen dat je achteruit moet rijden.

Afsluiting van de cursus: hier houden we een evaluatiegesprek, en krijgt u eventueel nog aanvullende tips.

De campertraining duurt 4 uur en kan in de ochtend of middag worden gevolgd. Het leukste is als je met z’n tweeën komt, zo kan je af en toe wisselen en leer je beide hoe je het beste met de camper kan omgaan en hoe je zo ontspannen mogelijk je vakantiebestemming bereikt.

Voor vragen over uw camper, spiegelafstelling, beladen en het zekeren van lading enz kunt u uiteraard altijd bij ons terecht. Voor de prijs van deze cursus verwijs ik u naar de prijslijst.


Scroll to Top