T – Tractor

Voor wie is het behalen van een T rijbewijs verplicht?

Voor iedereen die met een tractor of motorvoertuig met beperkte snelheid over de openbare weg wil rijden en op 1 juli 2015 niet in het bezit was van een B (auto) rijbewijs of Trekker certificaat. Als je rijbewijs B hebt wordt er bij de eerste verlenging van je rijbewijs automatisch rijbewijs T bijgeschreven. Als je een Trekker certificaat hebt kon je deze omruilen voor rijbewijs T tot 1 juli 2016.

Uitzonderingen zijn LBT (Landbouw- of bosbouwtrekkers) en MMBS (Motorvoertuigen met beperkte snelheid) die: inclusief verwisselbaar uitrustingsstuk aan de voorkant niet breder zijn dan 1,3 m en die worden gebruikt voor maaien, onkruid bestrijden, vegen, sneeuw ruimen, gladheid bestrijden of hondenpoep verzamelen. Deze voertuigen mogen niet voorzien zijn van de mogelijkheid om een aanhangwagen of getrokken verwisselbare machine te trekken. Voor heftrucks, die niet breder zijn dan 1,3 m, zonder aanhangwagen of verwisselbare getrokken machine en die worden gebruikt voor het laden en lossen in de directe omgeving van een fabriekshal of magazijn is geen T-rijbewijs nodig. De scholing voor bestuurders van heftrucks die nu al verplicht is op basis van ARBO -wetgeving blijft gewoon bestaan.

Theorie

Vanaf 15,5 mag je examen doen voor je theorie, deze kan je thuis leren via onze online lesmodule (iTheorie). Op termijn is er ook de mogelijkheid om klassikaal les te volgen in ons eigen leslokaal in Oud Gastel.

Praktijk

Voor de praktijk beginnen we met een intake les van 2 uur. Tijdens deze les bekijken we samen hoeveel lessen dat er nodig zijn om het praktijkexamen te halen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van ervaring, aanleg enz. Dus dit stellen we op maat samen. Als we weten hoeveel lessen dat er nodig zijn dan maken we de planning voor de lessen, deze delen we in in dagdelen en aansluitend bij het laatste dagdeel wordt het examen gepland. Voor de praktijk starten we met de lessen vanuit Roosendaal bij Deutz dealer Kerstens Voeten aan de bredaseweg 255.

De prijzen kunt u vinden in de prijslijst. Zijn er verder nog vragen omtrent rijbewijs T, neem dan gerust contact met ons op.

De tractor

De lessen worden gegeven met een deutz ttv 630 en daarachter een kiepkar.


Scroll to Top