Vaarbewijs

Vaarbewijs 1 en 2 – algemene informatie

Het klein vaarbewijs is bedoeld voor de pleziervaart van kortere schepen met een hogere snelheid dan 20 km/uur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speedboten, waterscooters, jetski’s en rubberboten. Ook is dit type vaarbewijs verplicht als je wilt varen met een grotere boot (met een lengte tussen de 15 en 25 meter).

Het klein vaarbewijs is er in twee verschillende varianten: klein vaarbewijs 1 (voor rivieren, kanalen en meren) en klein vaarbewijs 2 (voor grote binnenwateren zoals het IJsselmeer, Markermeer, IJmeer, de Waddenzee, Westerschelde, Oosterschelde, Eems en Dollard.). Het belangrijkste verschil zit hem dan ook in de grootte van de te bevaren wateren. Vaak is in het buitenland ook vaarbewijs 2 vereist.

Theorie

We beginnen altijd met de cursus voor vaarbewijs 1, wil je vaarbewijs 2 ook halen geef dit dan op tijd aan zodat we de 2de cursusdag kort achter de eerste kunnen plannen. Bij het cbr is het voordeliger als je vaarbewijs 1 en 2 tegelijk doet. Mocht je 2 niet nodig hebben is uiteraard niet nodig om deze erbij te doen.

Wat regelen wij:

Wij verzorgen de dagcursus door een ervaren docent van 9 tot 16 inclusief lunch.
Tevens ontvang je de boeken waarmee je thuis nog kan leren.

Wat moeten jullie zelf regelen:

  • Het reserveren van het theorie examen bij het cbr
  • Het kopen van de gezondheidsverklaring bij het cbr
  • Het aanvragen van het vaarbewijs na een voldoende theorie examen

Al deze zaken regel je door in te loggen op mijncbr.nl ga dan naar recreatievaart en daar staat een uitleg hoe je alles aan kan vragen. Het is niet dat we deze zaken niet willen regelen, maar wij kunnen dit als opleider niet reserveren.

In de bijlage de prijslijst. Zijn er verder nog vragen omtrent het vaarbewijs, neem dan gerust contact met ons op.


Scroll to Top