C – Vrachtauto

Als je aan de slag wilt als vrachtwagen chauffeur dan heb je in ieder geval een vrachtwagen rijbewijs nodig. In de meeste gevallen heb je ook de vakbekwaamheid (code 95) nodig. Lees hieronder wanneer je wat nodig hebt.

Je hebt een rijbewijs C nodig als je een motorrijtuig wilt besturen waarvan de toegestane maximummassa (zie deel 1A kentekenbewijs deel I) meer dan 3500 kg bedraagt.

Dit mag vanaf 21 jaar.  Om beroepschauffeur te worden, moet u de code 95/basiskwalificatie halen, dit mag vanaf 18 jaar. Hiervoor moet u twee praktijkexamens afleggen en een theorie toets. Indien u daarvoor geslaagd bent, wordt de behaalde vakbekwaamheid op het rijbewijs aangegeven met de code 95 achter de betreffende rijbewijscategorie. Deze code heeft een geldigheid van vijf jaar.

Theorie

Vanaf 18 jaar mag je examen doen voor je theorie, deze kan je thuis leren via onze online lesmodule (iTheorie). Ook is er de mogelijkheid om klassikaal les te volgen in ons eigen leslokaal in Oud Gastel.

Praktijk

Voor de praktijk beginnen we met een intake les van 2 uur. Tijdens deze les bekijken we samen hoeveel lessen dat er nodig zijn om het praktijkexamen te halen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van ervaring, aanleg enz. Dus dit stellen we op maat samen. Als we weten hoeveel lessen dat er nodig zijn dan maken we de planning voor de lessen, deze delen we in in dagdelen en aansluitend bij het laatste dagdeel wordt het examen gepland. Voor de praktijk starten we met de lessen vanuit Roosendaal bij Deutz dealer Kerstens Voeten aan de Bredaseweg 255.

De prijzen kan je terug vinden in onze prijslijst.


Scroll to Top