CE – Vrachtauto aanhanger

Wanneer een CE rijbewijs?

Met een rijbewijs C mag u een aanhanger of oplegger tot 750 kilo (toegestane maximum massa) aan uw vrachtwagen koppelen.

De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Komt u daarboven dan is een CE rijbewijs verplicht.

Belangrijk

Wie voor het rijbewijs CE van een vrachtauto met middenas-aanhangwagen of een trekker-opleg­gercombinatie wil worden opgeleid, dient om te beginnen in het bezit te zijn van het “groot” rijbe­wijs oftewel categorie C, vrachtauto.

Daarna kunt u verder met het rijbewijs CE of zoals het ook wordt genoemd: E achter C.

Het is van belang dat u nog in het bezit bent van een geldige medische keuring voordat u begint met het behalen van het rijbewijs.

Het rijbewijs E achter C is geldig voor elke categorie aanhanger. Trekker-oplegger, voorwagen met middenasaanhangwagen of schamelwagen. Op dit moment maakt het dus nog niet uit met welk soort voertuig u examen doet.

Theorie

Voor de categorie CE is geen theorie nodig

Praktijk

Voor de praktijk beginnen we met een intake les van 2 uur. Tijdens deze les bekijken we samen hoeveel lessen dat er nodig zijn om het praktijkexamen te halen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van ervaring, aanleg enz. Dus dit stellen we op maat samen. Als we weten hoeveel lessen dat er nodig zijn dan maken we de planning voor de lessen, deze delen we in in dagdelen en aansluitend bij het laatste dagdeel wordt het examen gepland. Voor de praktijk starten we met de lessen vanuit Roosendaal bij Deutz dealer Kerstens Voeten aan de Bredaseweg 255.

De prijzen kan je terug vinden in onze prijslijst.


Scroll to Top